Какви видове дрехи са най-подходящи за бебета от 3 до 6 месеца?

Изборът на подходящи дрешки за бебето е важна част от ежедневните грижи, които полагаме за него. Не е без значение какви материи и модели сме избрали, защото детето трябва да се чувства удобно и комфортно в тях. Най-важното нещо, което трябва да знаем, когато купуваме дрехи е те да са:

  • подходящи за сезона
  • удобни и практични
  • материите им да са нежни и да не дразнят чувствителната бебешка кожа.

Бебета нямат нужда от много дрехи, защото много бързо им умаляват. Те имат нужда от малко на брой, но качествени дрехи, които им позволяват да се движат свободно и да са практични.

Избирането на дрехи може да се окаже и много трудно, особено в периодите, когато е нито топло, нито студено. Променливото време може да ни изиграе лоша шега и детето да настине. Затова, освен закаляването на бебето, е важно и правилно да подберем дрехите според сезона, периода или просто за деня.

За пролетта и лятото са подходящи памучни дрешки с къс ръкав или без ръкави - тип "боди", дрешките тип "гащеризон", тъй като придържат по-добре пелената за еднократна употреба и абсорбират по-добре потта, шапка - трябва да е на главата на бебето, дори и когато е на сянка.

За есента и зимата също са подходящи дрехите тип "гащеризон" и грейките "космонавт". Също така може да вземете яке и панталон от полар. Тази материя също топли много през студените дни и се понася добре от бебешката кожа. Шапката и ръкавичките са задължителни, за да не се простуди бебчето.

Удобни и практични

Дрешките, които избираме за малкото бебе трябва да са му удобни, но също да са удобни и на нас, за да може да го обличаме и събличаме по-лесно. Затова са подходящи всякакъв вид бодита и гащеризони, стига те да са с тик-так копчета между крачетата, за да може да е по-лесна смяната на пелените.

Материите

Дрехите за бебчо трябва да са от естествени материи, особено що се отнася до бельто - то трябва да е 100% памук. Бебешката кожа е много чувствителна и затова дрешките трябва да бъдат много меки. За връхните дрехи също е подходящ памукът, както и дрехите от полар, стига обаче той да не се допира до кожата на бебето. За студените зимни дни може да облечете бебето и с вълнени дрехи, но те пак не трябва да се опират в кожата - подходящи са само жилетки, елечета и якета.

Често допускани грешки

  • Дори и много да ви харесват панделките и украшенията, забравете ги, защото детето може да се оплете в тях и да се нарани, поради което те не са препоръчителни.
  • Избягвайте дрехите от “космати” материи или мохерните жилетки, защото децата лапат всичко, особено ръкавите си, и може да се нагълтат с косми.
  • Не се лъжете да купувате дрехи, които с а абсолютно точни и дори прилепнали по тялото на малкото дете, защото то ще се чувства неудобно и няма да може да се движи свободно. Няма да изглежда смешно и неестествено, ако дрешките са малко по-голям размер, така само ще осигурите свобода за детето.
  • Избирайте удобни и практични дрехи – тези, които са красиви на външен вид, не винаги са комфортни и удобни.